lördag 29 januari 2011

Rosa "prinsesstårta"

Nästa tårta var till en liten prinsessa som fyllde två år!
Hennes favoritgodis är ahlgrens bilar, så självklart fick det bli en fluff på favoritgodiset. Till detta tycker jag det passar bäst med mjölkchokladmousse så det fick det bli i nästa lager.
Även denna tårtan fick en chokladbotten och en två ljusa bottnar. 
Jag är ju inte så förtjust i sugarpaste så därför försöker jag att göra alla dekorationer i marsipan. Det är lite lurigare för marsipanen spricker och är inte riktigt lika lätt att forma, men det blir ju så mycket godare och faktiskt tycker jag det blev helt ok.

Runt tårtan är det vaniljfrosting som jag färgat lila och skumtomtefluff i rosa!
Stort Grattis till den lilla prinsessan Linn på din 2 årsdag!

Linn är väldigt förtjust i sina nappar så det fick
bli några nappar i marsipan också!


15 kommentarer:

  1. Å så söt. :D
    Å den verkar riktigt god också. :)
    Kan du förresten skicka över länken med teatern till mej? Har glömt å kolla det. :D

    SvaraRadera
  2. Vilken fin tårta! Hon blev säkert super glad!
    Fin blogg med, här kommer jag titta in flera gånger =)

    SvaraRadera
  3. Jättefin tårta! Färgerna är jättefina tillsammans och dekorationerna härliga. Kul idé att ha nappar på. :-)

    SvaraRadera
  4. Cf- Tack vännen
    Lisa- Ja, hoppas att de gillade den, länken är på G!
    Sara- Tack, roligt att du hittat hit, välkommen åter!
    Erika- Tack. För ett tag sedan gjorde jag en napp till en kille som fyllde 1 år. Han trodde det var en riktig napp (ganska gott betyg) och blev glatt överraskad när han stoppde den i munnen.

    SvaraRadera
  5. Tack så mycket!
    Ja jag tror jag kommer att fortsätta som jag gör.
    Jag är inte heller så stort fan av sp eller mmf marsipan gilla rjag bäst faktiskt. Synd bara att det kostar ganska mycket, mmf gör jag själv ;)
    Vilka bra ideer du kommer med! Det ska jag tänka på =)
    kram!

    SvaraRadera
  6. Är den bra att dekorera tårtor med? Lovley!
    Köpte en gång för att klä en tårta men tyckte den bara gick sönder :(

    SvaraRadera
  7. Då kanske jag ska ge den ett försök till =)

    SvaraRadera
  8. Såg att du had ekommenterat mer =)
    Tack! Nja jag håller med dej, inte smakade den geisha inte. Den enda som jag tycker smakar som det ska är dumle.
    Har testat att göra japp också och det smakade inte heller japp tycker jag :(

    SvaraRadera
  9. Jag kan bara föreställa mig hur glad Linn blev! Väldigt fint med napparna och allting, en riktig tjej-tårta!

    SvaraRadera
  10. Hej,
    Vad fin den är! Jag gillar verkligen rutorna på sidorna, hur gjorde du dem? Skar du med kniv efter att du satt på locket eller har du något som du kavlar med?
    Vänliga hälsningar
    Moma

    SvaraRadera
  11. Momas...- Jag tryckte mönstret med en degskrapa efter jag satt på locket!

    SvaraRadera
  12. Tack för tipset! Hur tjockt kavlar du din marsipan som du klär tårtan med, kavlar du för hand?
    Många frågor blev det :-) Jag är rookie och gillar inte sp men marsipan är lite bökigare att jobba med vad jag har förstått.
    Mvh
    Moma

    SvaraRadera
  13. Japp jag kavlar för hand! Jag brukar kavla ut marsipanen ganska tunnt på en genomskinlig vaxduk (mjölar med potatismjöl). Sedan vänder jag marsipanen och vaxduken över tårtan och drar försiktigt bort vaxduken. Detta gör att man kan hålla den ganska tunn och så blir det en blank oftast tunn yta!
    Jag köper euroshoppers marsipan på ica och sedan färgar jag med karamellfärg eller pastafärg!
    Marsipan är ju lite knepigar är sp, men jag resonerar som så att, hellre enklare goda tårtor med marsipan!

    SvaraRadera
  14. Tackar för tipsen:-)
    /Moma

    SvaraRadera

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!