fredag 13 augusti 2010

Vaniljfrosting

Frosting som går att använda till det mesta. Dekorera tårtor, cupcakes, morotskaka, blåbärsmuffins osv.

50g mjukt smör
2 tsk vaniljsocker
100 g philadephiaost
ca 5 dl siktat florsocker
Vill man färga frostingen är det bara att tillsätta några droppar karamellfärg, men då kan man få tillsätta lite extra florsocker

Vispa alla ingredienserna till en smidig kräm
Spritsa eller bred ut krämen på önskat bakverk

4 kommentarer:

  1. Hej,vet du om det finns något vaniljfrosting recept utan ost?
    Från en tjej som inte gillar ost:P

    SvaraRadera
  2. En klart knivig fråga! Jag har gjort frosting med creme fraiche, vanilj och florsocker. Blev nästan som denna men man får vispa rätt länge för att creme fraichen ska bli tjock!

    SvaraRadera
  3. Kan man använda en annan sorts ost ?'

    SvaraRadera
  4. Jajjemen, det går utmärkt att använda vilken färskost som helst (ja kanske inte men vitlökssmak el liknande), funkar även med marscarpone, men den bli lite lösare i konsistensen!

    SvaraRadera

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!