söndag 26 maj 2013

Mammas kringlor

Idag är det ju Mors Dag!
GRATTIS ALLA MAMMOR!!
Det är väl knappast någon som undgått detta!
Därför kommer dagens inlägg passande nog från min mamma!

Hemma hos mamma finns det nästan alltid en burk på bänken med kringlor!
O då ska det vara sånadär tjocka kringlor, doppade i strösocker.
Tunna kringlor med pärlsocker går helt bort!
Det ska vara rejäla "smålandskringlor" som går att doppa i mjölk o frågar ni mig så får de gärna vara lite bruna i kanten för det tycker jag är godast!

kkp = kaffekopp = 1 1/2 dl

250 g smör eller margarin
1 kkp socker
4 tsk hjorthornssalt
1 kkp mjölk
1 ägg
ca 1 liter vetemjöl
Lite strösocker att doppa i

Sätt ugnen på 250 grader
Rör ihop smör och socker smidigt
Blanda hjorthornssalt i mjölken och tillsätt detta tillsammans med ägg och nästan allt vetemjöl.
Rör ihop till en smidig deg
Dela degen i ca 20 bitar
Rulla till kringlor, doppa i socker och lägg på plåt med bakplåtspapper
Grädda en plåt in taget högst upp i ugnen tills de är lagom gullenbruna.


Mamma o pappa tillsammans med några av deras barnbarn!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!