torsdag 1 november 2012

Rosa maräng hjärtan

 Ikväll blir det ingen avancerad småkaka för min kroppstemperatur har idag legat en bit över det normala!
Men med god hjälp av min mellankille (första vispskötare) fick jag ändå ihop några rosa maränger!

Ca 50 st maränghjärtan
3 äggvitor
1 dl socker
karamellfärg

Sätt ugnen på 125 grader
Vispa äggvitorna till hårt skum
Tillsätt sockret lite i taget under vispning
Droppa i lite karamellfärg
Spritsa ut hjärtan eller klicka ut smeten om du vill ha vanliga maränger
Grädda mitt i ugnen ca 40 min
Förvara dem i en lufttät burk

Tips
Både äggula och äggvita går att frysa
Äggulan vispas sönder och håller då ett par månader i frysen
Äggvitan håller längre, minst ett halvår i frysen
Glöm inte skriva hur många gulor/vitor du lägger i burken/plastpåsen när du fryser dem!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!