Gårdagen inlägg försvann någonstans mellan filten och soffan för där låg jag o "snusade" i går kväll!
Men innan dess hann jag med en hel del bland annat dessa små söt biskvierna!
Eftersom morgondagens kalas ska gå i rosa o vitt så fick det bli rosa smörkräm i dessa biskvier!
Satt och funderade på om det biskvi egentligen är en småkaka eller inte!
I allas vår bakbibel nr:1, Sju sorters kakor är den under rubriken bakelser, men jag tycker det är mer en småkaka än bakelse och dessutom fick de tävlande baka biskvier i småkakeprogrammer så Ja, från och med nu är biskvi en småkaka!!
Botten
200 g mandelmassa
1/2 äggvita
Smörkräm
150 g smör (mjukt)
2 1/2 dl florsocker (siktat)

2 äggulor
ev, lite karamellfärg eller cacao
200 g mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader
Riva mandelmassan grovt och
Blanda med äggvitan (som INTE ska vispas innan)
Med hjälp av fuktade händer rullar du små bollar som du lägger på plåt med bakplåtspapper
Om man vill kan göra en liten fördjupning i varje boll som du vänder neråt
Då får det plats med mer fyllning
Grädda mitt i ugnen ca 8 min
Låt svalna

Och vispa den smidig
Bred på smörkrämen på biskvierna när de svalnat
Jag tycker det är enklast att lägga på en klick och sedan dra utåt alla kanter med en "lilleman" så det bildas en liten topp
Ställ i frysen en stund så de blir riktigt kalla
Doppa i smält choklad
Om inte alla skulle gå åt direkt så går de utmärkt att frysa!
![]() |
Min man klagade lite på att de inte var lika stor allihop, men smaken var det tydligen inget fel på för jag fick gömma dem i frysen för att det skulle bli några kvar till söndag! |
Mums!
SvaraRadera