söndag 18 november 2012

Apelsin Biscotti

Idag tyckte mina killar att det var dags för scones till frukost!
O när ugnen ändå var varm så svängde jag ihop några biscotti!
Så gott att ha en burk med några små skorpor som man kan doppa i glöggen.
För övrigt har detta varit en riktig tårthelg!
Det har blivit både blixtentårta, volvotårta och en doptårta, men de bilderna kommer en ana gång!

 25 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
2 ägg
Skal av 1 apelsin
Saft från 1/2 apelsin
150 g grovt hackad mandel

Sätt ugnen på 175 grader
Häll alla ingredienser utom mandeln i en bunke
Jag brukar köra ihop degen i assistenten, men det går bra att röra ihop den för hand också
Tillsätt mandeln
Klicka ut den kletiga degen i två längder på plåt med bakplåtspapper
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter
Tag ut plåten och dela längderna i ett par cm breda bitar, jag brukar använda en degskrapa 
Sänk värmen till 100 grader
Sätt in kakorna och låt dem torka med luckan lite på glänt i ca 40 minuter eller tills de är torra





Denna lilla underbara citruspress fick jag av min ena kille i julklaspp, för nåt år sedan!
Visst är den söt!

2 kommentarer:

  1. åh va gott de låter med apelsinbiscotti,älskar verkligen apelsin i bakverk.riktigt fina blev dem oxp

    SvaraRadera
  2. Visst är det o lite lagom juligt med citrus!
    Tack

    SvaraRadera

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!