tisdag 30 oktober 2012

Syltkakor


Veckans andra småkaka får bli syltkaka!
Lagom spröd utanpå och med en god hemgjord hallonsylt med mycket hela hallon inuti!
Japp, precis så ska den vara o så blev de faktiskt denna gången!
Jag brukar ha lite otur med mina syltkakor för sylten brukar vilja rinna ut ur kakorna men denna gången stannade nästan all sylt i hålet!
Tror det berodde på att jag fick till en väldigt fast sylt denna gång som kanske mer liknar en marmelad, men bra till syltkakor var den i alla fall!
Har man en paket syltsocker hemma
 och lite bär i frysen går det
snabbt all fixa sin egen sylt!

ca 50 st
200 g smör
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker
4 1/2 dl socker
knappt 1 dl fast hallonsylt

Även denna kaka tycker jag är supersmidig att göra i matberedaren!
Lägg alla ingredienser utom sylten och kör snabbt ihop till en deg
Svep in degen i plast och låt den ligga i kylen minst en timme (eller till nästa dag om det passar bättre)
Rulla ut degen till en längd och dela den i 50 bitar
Rulla bollar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper
Tryck en fördjupning i varje boll och fyll den med lite hallonsylt
Grädda mitt i ugnen på 175 grader 8-10 min

Redo för ugnen!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!