Veckans andra småkaka får bli syltkaka!
Lagom spröd utanpå och med en god hemgjord hallonsylt med mycket hela hallon inuti!
Japp, precis så ska den vara o så blev de faktiskt denna gången!
Jag brukar ha lite otur med mina syltkakor för sylten brukar vilja rinna ut ur kakorna men denna gången stannade nästan all sylt i hålet!
Tror det berodde på att jag fick till en väldigt fast sylt denna gång som kanske mer liknar en marmelad, men bra till syltkakor var den i alla fall!
![]() |
Har man en paket syltsocker hemma och lite bär i frysen går det snabbt all fixa sin egen sylt! |
ca 50 st
200 g smör
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker
4 1/2 dl socker
knappt 1 dl fast hallonsylt
Även denna kaka tycker jag är supersmidig att göra i matberedaren!
Lägg alla ingredienser utom sylten och kör snabbt ihop till en deg
Svep in degen i plast och låt den ligga i kylen minst en timme (eller till nästa dag om det passar bättre)
Rulla ut degen till en längd och dela den i 50 bitar
Rulla bollar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper
Tryck en fördjupning i varje boll och fyll den med lite hallonsylt
Grädda mitt i ugnen på 175 grader 8-10 min
![]() |
Redo för ugnen! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentarer och tankar är alltid välkomna!