lördag 19 maj 2012

Sockerkaka helt enkelt



Ibland kan jag tycka att man krånglar till bakandet lite mycket!
Visst kan det se superläckert ut med överdekorerade cupcakes och tårtor som man knappt vågar skära i, men ibland kan det vara lika gott med en helt vanlig sockerkaka!
Enkelt, ganska snabbakat och om man bara följer receptet så är det väldigt svårt att misslyckas!
Visst kan man variera sockerkakor med olika smaker, färger och utseende men en nybakad sockerkaka med lite citron i är väldigt svårslagen!

Här kommer mitt recept som jag såklart har tagit från bakbibel nr 1: 
Sju sorters kakor!

75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Rivet skal av 1 citron

Sätt ugnen på 175 grader
Smöra och bröa en sockerkaksform
Smält smöret, häll i mjölken och låt svalna
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda övriga ingredienser och sikta ner i "äggsmeten"
Vänd ner smöret och mjölken
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min
Prova med en sticka, den ska vara helt torr

Tycker du att receptet inte stämmer gentemot din egen bok så kan det bero på att du har en annan utgåva av  Sju sorters kakor. Välj vilket recept du vill, huvudsaken är ju att Du bakar!!!

1 kommentar:

  1. mmm... håller med dig men testa att ta i lite choklad bitar i och ta 200g smör i! det är fett men minst 100 gånger så smaskigare:)))

    SvaraRadera

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!