torsdag 3 februari 2011

Squeezy sylt

För ett tag sedan gjorde jag en inlägg om sirapsflaskor.
 Många av er kommer väl ihåg de gamla flaskorna som man hade saft i när man var på utflykt när man var liten. Men det finns så mycket mer man kan använda dessa flaskor till. En hel rad med tips hittar du här
(jag har lagt till något nytt tips)!

Vill man ha sylt med bitar kan man skära bort gummit som sitter i korken, då funkar både jordgubbssylt och lingonsylt. 
Om man inte vill koka egen sylt så kan jag avslöja att en sån där "refill korv" ryms precis i en sirapsflaska!

8 kommentarer:

  1. Men hoppsan vilket bra tips! Det har jag aldrig tänkt på. Vilken tur att min sirap snart är slut :)

    SvaraRadera
  2. De där gamla sirapsflaskorna var bättre än de nya, tycker jag. De nya är aningen för höga för att rymmas på hyllan i mitt skåp. Apropå de gamla sirapsburkarna så använde vi dom på skolan för att bunta ihop ungarnas skidor. Skar man av botten och toppen så att det blev en cylinder av sirapsburkarna, passade dom perfekt att trä över ett par skidor upptill och nertill.

    SvaraRadera
  3. så smart, det har jag aldrig tänkt på, att använda det till sylt

    SvaraRadera
  4. Åhhh, jag som slängde en sirapsflaska innan... Tack för ett bra tips! Det lånar jag nog till "husmorstips" på min blogg, med hänvisning till dig givetvis :-)

    SvaraRadera
  5. Johanna- Tack, Ja, nu har det blivit lite "sport" att komma på fler ideer med sirapsflaskor!
    Karin- Ja, smaken är som baken. Vi håller på att bygga nytt kök så det gäller nu att anpassa hyllorna efter sirapsflaskorna. Men ett tips är ju att byta kork på de nya flaskorna.
    Vilket bra tips att göra en cylinder, o dessutom använda dem till skidorna!
    Cup... Det är perfekt, framförallt när man har barn och så gillar jag inte kladdiga skedar i kladdiga burkar. Jag har kokt marmelad idag som jag fyllt en flaska med, återkommer med resultet!
    Linda- Det är bara att börja baka sirapskakor så du får nya flaskor!Testa gärna den lilla flaskan med cain syrup till kakorna, blir extra gott!
    Erika- Tack!

    SvaraRadera
  6. Gud, vilket bra tips! Ska jag komma ihåg... Dottern är en storkonsument av marmelad och det ska vara på flaska då hon ej vill ha bitar.. Ska testa om hon köper att det är i en sirapsflaska (får väl göra nån egen fin etikett så hon inte märker skillnad :)

    SvaraRadera
  7. Hur är hållbarheten? Tänkte främst på hemmagjord sylt

    SvaraRadera

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!