Här kommer ett recept på smarriga tekakor helt enkelt.
Jag bakade dem med surdeg, men har du ingen surdeg så kan du byta ut den mot 50 g jäst!
5 dl mjölk
3 dl havregryn
1 dl surdeg
1/2 dl matolja
1 tsk salt
1 tsk salt
1 msk honung
9 dl vetemjöl special
Koka upp mjölken, slå den över havregrynen och rör om
När blandningen blivit ca 37 grader rör, ner resten av ingredienserna och kör ihop till en smidig deg
Låt jäsa till dubbel storlek, ca 2 timmar
Dela degen i 15 bitar och kavla ut varje bit till en tekaka
Lägg på plåt med bakplåtspapper, nagga och låt jäsa i 1 timme
Sätt ugnen på 250 grader
Pensla med ägg och grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 min
Låt svalna under bakduk
Tips. vill du ha lite grövre tekakor kan du använda fiberhavregryn
Brukar också göra tekakor med havregryn, de blir så saftiga och goda då och mättar bra
SvaraRaderaHavre är alltid en bra idé!
SvaraRadera/Martin
martinbakar.se
Det skall jag testa någon dag i veckan, tack för receptet.
SvaraRaderaJa, jag ska me baka ett gäng snart igen. Perfekta att ha i frysen!
SvaraRaderaDe ser jättegoda ut. Havre är gott i bröd.
SvaraRaderaGår dessa att kalljäsa?
SvaraRadera