måndag 6 december 2010

Trillingnöt

Enkelt men ändå så gott!
En riktig klassiker från Alladinasken som som är perfekt att göra av överbliven choklad, det blir ju alltid lite över när man doppat annat julgodis!

Hasselnötter
Smält choklad (Jag brukar blanda ljus och mörk)

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna
Lägg dem på en kökshandduk och gnugga dem så det mesta av skalet gnuggas bort
Häll nötterna i den smälta chokladen
Ta upp tre nötter och lägg tätt intill varandra
Låt stelna

4 kommentarer:

  1. Trillignöten är min favorit i alladinasken, kanske borde göra egen för då kan man ju äta så många fler :-)

    SvaraRadera
  2. Va mysigt med en liten godisfabrik = )

    SvaraRadera
  3. Vi gjorde med trillingnötter förra året. Fast vi smälte även i lite nougat. :D

    SvaraRadera
  4. ja, testa gärna dessa! De är ju så enla o det blir ju nästan alltid lite choklad över när man doppat annat!

    Låter smarrigt med nougat i chokladen, klart värt att prova!

    SvaraRadera

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!