Även om jag bakar mycket bröd så är det ganska ofta det gapar tomt i brödburken. Jag gillar inte när brödet är torrt så jag brukar dela det och frysa in det så man kan ta upp färskt bröd ofta. Problemet är bara att komma ihåg o ta upp det, o nej man kan inte micra bröd, det blir bara inte gott! Men då är det finns snabbakade bröd som scones och stompa!
ca 20-25 st
2 tsk brödkryddor
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
750 g rågsikt
5 dl filmjölk
1 dl brödsirap
Blanda alla torra ingredienser
Rör ner sirap och filmjölk
Knåda till en smidig deg
Dela i 20-25 delar
Kavla ut delarna till tunna kakor
Stek i torr stekpanna någon minut på varje sida
Serveras direkt
Stompa låter spännande, det har jag aldrig smakat!
SvaraRaderaJag bakade den mjuka pepparkakan i går och den fick klart godkänt, både till doft och smak :).
Kram/Annie
Va roligt att du testat pepparkakan!
SvaraRaderaStompa är en höjdare, framförallt nu i vinter ute över öppen eld!
Stompa är gott. Även om vi inte kallar det stompa :-)
SvaraRaderaVi tinar bröd i micron varje dag... Men det blev inte gott i vår gamla micro, men i denna vi har blir det som färskt.
Ok, då kanske de är min micro det är fel på för jag avskyr gummibröd från min micro!
SvaraRaderaÅh, definitivt en favorit! :) fruktansvärt gott.
SvaraRadera