Här kommer ännu ett recept (med äppel såklart) från Arlas receptbroschyr.
Blev en riktigt saftig och god äppelkaka. I receptet står att man ska servera den med en klick grädde, men jag tog vaniljkräm istället.
Kan även med fördel serveras som mjuk kaka utan någonting till!
100 g mjukt smör
2 dl socker
3 ägg
250 g keso
1 tsk salt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 äpplen
2 msk smör
1 tsk kanel
1/2 dl rostade grovhackade hasselnötter
Sätt ugnen på 200 grader
Smörj och bröa en form med löstagbara kanter
Rör smör och socker pösigt
Tillsätt äggen ett i taget, keso och salt
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner detta i smeten
Klicka ut degen i formen
Skala, kärna ur och skiva äpplena
Stek dem i smör i stekpannan och strö över kanel
Stick ner äpplena i smeten och strö över nötterna
Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter
Serveras ljummen men vispad grädde eller vaniljsås
Det såg väldigt gott ut. Måste baka något med äpplen, det är ju så gott!
SvaraRaderaDen måste jag pröva. Den ser så god och rejäl ut! :-)
SvaraRadera