måndag 11 oktober 2010

Bondens äppelkaka

Här kommer ännu ett recept (med äppel såklart) från Arlas receptbroschyr
Blev en riktigt saftig och god äppelkaka. I receptet står att man ska servera den med en klick grädde, men jag tog vaniljkräm istället. 
Kan även med fördel serveras som mjuk kaka utan någonting till!


100 g mjukt smör
2 dl socker
3 ägg
250 g keso
1 tsk salt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 äpplen
2 msk smör
1 tsk kanel
1/2 dl rostade grovhackade hasselnötter


Sätt ugnen på 200 grader
Smörj och bröa en form med löstagbara kanter
Rör smör och socker pösigt
Tillsätt äggen ett i taget, keso och salt
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner detta i smeten
Klicka ut degen i formen
Skala, kärna ur och skiva äpplena
Stek dem i smör i stekpannan och strö över kanel
Stick ner äpplena i smeten och strö över nötterna
Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter
Serveras ljummen men vispad grädde eller vaniljsås



2 kommentarer:

  1. Det såg väldigt gott ut. Måste baka något med äpplen, det är ju så gott!

    SvaraRadera
  2. Den måste jag pröva. Den ser så god och rejäl ut! :-)

    SvaraRadera

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!