söndag 25 juli 2010

Vinbärskaka

Idag har jag bjudit våra gäster på vinbärskaka. Man kan ta vilka vinbär man vill, men jag brukar blanda svarta, röda, vita och gröna (ja det finns faktiskt gröna vinbär, de smakar ungefär som svarta).

5 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
200g riven mandelmassa
4 dl vetemjöl
1/2 dl råsocker
75 g smör
ca 8 dl blandade vinbär

Sätt ugnen på 200 grader
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt
Tillsätt vetemjöl och den rivna mandelmassan
Rör till det blir en jämn smet
Strö över vinbären, råsockret och avsluta med att hyvla smöret ovanpå
Grädda ca 50 min långt ner i ugnen
Låt svalna lite och dekorera sedan med florsocker och lite extra vinbär
Servera gärna vaniljsås till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!