Här kommer ett recept på lite grövre frukostfrallor som man låter jäsa i kyl över nattet och sedan gräddar på morgonen.
100 g surdeg av råg
400 g vatten
20 g jäst
1 msk honung
300 g lantbrödsmjöl
300 g vetemjöl special
10 g salt
1 dl pumpafrön och ev lite fiberhavregryn
Blanda alla ingredienser utom saltet i assistenten.
Knåda i ca 10 min
Tillsätt salt
Kör ytterligare 2 min
Låt jäsa ca 2-3 timmar
Dela degen i 12 delar och rundriv bullar.
Lägg dem ganska tätt på bakplåtspapper i en braspanna
Strö på pumpafrön och fiberhavregryn
Plasta väl (så att inte ytan torkar)
Låt jäsa i kylen över natten
Morgonen
Tag fram bullarna så de blir rumstempererade
Sätt ugnen på 250 grader
Sätt in bullarna, spruta gärna in lite vatten med en blomspruta samtidigt.
Sänk värmen till 200 grader
Låt bullarna grädda i ca 10-15 min (eller till innetemperatur - 96 grader)
Njut nu av nybakta frukostfrallor!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentarer och tankar är alltid välkomna!