onsdag 28 juli 2010

Rosiga brysselkex

Brysselkex är en riktig klassiker. Min store kille vill helst att jag ska göra "John Deerekakor" dvs färgar sockret grönt, men jag föredrar att använda rosensocker!

200 g smör eller margarin
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4,5 - 5 dl vetemjöl

1/2 dl rosensocker

Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör hastigt ihop dem till en del
Eller hacka ihop dem på bakbordet direkt
Forma två rullar ca 4-5 cm i diameter
Rulla dem i rosensocker, färgat socker eller råsocker
Svep in i plastfolie och låt vila i kyl minst en timme
Skiva rullen i knappt en cm tjocka skivor
Lägg på plåt med bakplåtspapper
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 10 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!