torsdag 29 juli 2010

Marlas Bröd

Detta receptet har jag fått av min vän Tinna. För er som inte gillar att kladda ner fingrarna är detta ett perfekt bröd, ni behöver inte ens röra vid degen! Dessutom går det väldigt lite disk!


25 g jäst
1 ½ dl mörk sirap
1 ½ msk salt
7,5 dl ljummet vatten
1 liter grovt rågmjöl
1 liter vetemjöl

Lös jästen i vattnet
Blanda i resten av ingredienserna
Obs. Röra bara ihop! Knåda inte!
Låt jästa i 4 timmar
Stjälp upp på plåt med bakplåtspapper
Gädda ca 1 timme i 250˚
Om man vill kan man ta tempen på brödet, färdigt vid ca 98˚.
Pensla med vatten o låt svalna under bakduk!

Bra kniv o starka tänder krävs för det är ganska hård skorpa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!