fredag 23 juli 2010

Punchtårta


Detta är tårtan som jag gått vidare till semifinal i årets hemmakonditor!
En härlig chokladtårta med smak av punsch. Vallmofröna ger dessutom en nötig karaktär. Servara gärna med en klick grädde och lite färsk frukt!


200 g Mörk choklad 70 %
200 g Smör
200 g Vallmofrön ljusa
5 st Ägg
2,5 dl Socker
2 msk Punsch
1 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver

Tryffel
3 dl Grädde
200 g Mörk choklad 70 %
1 msk Punsch
2 msk Vallmofrön

Sätt ugnen på 150 grader.
Smörj och bröa en form med löstagbara kanter.
Smält smör och choklad på svag värme. Tillsätt vallmofrön och punsch. Låt svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner i äggsmeten. Tillsätt chokladsmeten.
Häll i formen och grädda ca 1 timme långt ner i ugnen.
Låt kallna och skär bort det översta skiktet på kakan.

Tryffel
Värm vispgrädde och choklad tills chokladen smält. Rör i punschen.
Låt svalna, ställ in i kylen. När den är kylskåpskall, vispa med elvisp tills det blivit en riktigt pösig tryffel.
Bred tryfflen på kakan och garnera med vallmöfrön.

Förvaras i kyl. Kakan blir godast om den får vila ett dygn innan man äter den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!