torsdag 3 mars 2011

Lantbröd

Har en massa bröd som bara ligger o väntar på att komma in på bloggen, 
Ja, bröden är ju uppätna, 
men recepten och bilderna finns ju kvar. 
Ska bara få "tummarna ur" och skriva in recepten.
Men här kommer ett i alla fall!
Det blir två lite mindre bröd som håller länge i brödburken och går utmärkt att frysa!

25 g jäst
5 dl filmjölk
1 1/2 dl surdeg
1 msk brödsirap
1 tsk brödkryddor (kan uteslutas om man vill)
2 tsk salt
1,4 l mörkt lantbrödsmjöl

Värm filmjölken till 37 grader
Lös jästen i filmjölken
Blanda i resten av ingredienserna och kör tills du fått en smidig deg
Låt jäsa ca 2 timmar
Baka ut två knubbiga limpor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper
Låt jäsa ca 1 timme
Sätt ugnen på 200 grader i god tid
Gör ett par snitt i varje bröd
Grädda i ca 35 min eller tills bröden har en innetemperatur på 98 grader

3 kommentarer:

  1. Ser ut som ett himla gott bröd, har köpt hem just lantbrödsmjöl som jag tänkte baka bröd på

    SvaraRadera
  2. Vad gott brödet ser ut att vara. :-)

    SvaraRadera
  3. Tack, tack, det blev riktigt gott om man får skryta lite!

    SvaraRadera

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!