måndag 21 februari 2011

Arraksbollar

Min mans arbetskamrater brukar gilla det mesta jag bakar och så var fallet även denna gången. Jag hade en drös kanter från tårtbottnar över och då fick det bli lite arraksbollar. 
 I vanliga fall brukar jag göra punsch bollar istället, men punschen var tyvärr slut så det fick bli lite arrakessens, jag tycker det definitivt blir godare med riktig punsch men fördelen är ju att dessa blir lite mer barnvänliga så det fick bli en liten utflyktburk till mina killar här hemma med färgade strösselkulor medan de jag skickade iväg fick det klassiska chokladströsslet!
Jag brukar begära ett omdöme i utbyte mot div. bakverk och denna gången löd det, -Väldigt goda, men lite för lite arrak! Det gäller att lägga på minnet!


75 g smör (rumsvarmt)
2 msk florsocker
1 msk kakao
Knappt 1 liter kaksmulor (gärna från chokladkaka)
Punch eller arrakessens efter smak
Strössel

Vispa smör socker och kakao smidigt
Blanda i kaksmulorna och rör till en smidig smet
Tillsätt essens efter smak
Rulla till bollar som sedan rullar i strössel
Förvaras i kyl  men går även utmärkt att frysa

Ett litet tips. Om du får kanter över efter tårtbak eller en bit sockerkaka över som börjar bli torr, smula sönder den och lägg den i frysen så har du tillslut smulor till en sats arraksbollar!

5 kommentarer:

  1. Oj så smarrigt...tyvärr är det svårt att få kanter över......dom ryker oftast med av bara farten....men jag ska nog tänka ut ett sätt!
    Carolina

    SvaraRadera
  2. jag har en påse kaksmulor i frysen, den behöver fyllas på lite men snart så blir det nog lite dammsugare eller arraksbollar. mums!

    SvaraRadera
  3. Arraksbollar är himla gott, har dock aldrig gjort det på riktig punsch, det måste jag testa

    SvaraRadera
  4. Vad smart att ha en egen "smakpanel" :-)
    Har aldrig testat att göra arraksbullar, men att ära dem är ju väldigt gott :-)

    SvaraRadera

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!