För några dar sedan hade vi ärtsoppa till mina killars stora glädje. En klar favoriträtt i detta hushåll!
Jag tycker det passa väldigt bra med ett nybakat bröd till soppa (tja, nybakat bröd passar ju visserligen till det mesta). Denna gången fick det bli ett morotsbröd som passade riktigt bra till soppan.
Gurkmejan kan man utesluta om man vill för det ger ingen smak men brödet får en fin färg o man äter ju med ögat också!
2 bröd
25 g jäst
5 dl vatten (ljummet)
2 tsk salt
2 msk olja
2 tsk gurkmeja
2 dl durumvete
10 dl vetemjölspecial
200 g morötter
Lös jästen i vattnet
Tillsätt resten av ingredienserna och knåda tills det blir en smidig deg
Låt jäsa ca 1 timme
Dela degen i två delar och lägg dem i smorda avlånga bakformar
Låt jäsa ca 40 min
Sätt ugnen på 200 grader i god tid så ugnen hinner bli varm
Grädda bröden mitt i ugnen ca 50 min eller tills bröder har en innetemp på 97 grader
Låt svalna på galler
Ser tjusigt ut!
SvaraRadera/Martin
martinbakar.se
vilken härlig färg, det blir himla gott med morötter i degen
SvaraRadera