tisdag 14 december 2010

Chokladfudge

Här kommer min mans favorit bland allt julgodis. Dessutom är det smidigt för man har alltid dessa ingredienser hemma,
 för han brukar klämma mer än en sats före jul!
Vill man få den riktiga fudgekänslan kan man låta fudgen torka lite i rumstemperatur innan man packar den i burkar!

5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl kakao
8 dl socker
1 msk glukos (kan bytas ut mot 1 msk sirap)
50 g smör
2 msk vaniljsocker


Blanda mjölk, salt, kakao, socker och glukos i en rynlig gryta
Låt koka på medelvärme till det håller kulprovet
Kan ta allt från 30 min till över en timme beroende på hur kraftigt den kokar
När den är klar rör du ner smör och vaniljsocker
Vispa fudgen med elvisp ca 5 min eller tills den börjar svalna (den får inte bli för kall för då kan man inte hälla ut den
Häll den i form ca 20x30 cm som är klädd med bakplåtspapper
Låt stela och skär sedan i lagom stora rutor

3 kommentarer:

  1. Mums... jag älskar julgodis. Skulle kunna göra hur mycket som helst men försöker begränsa mig. :-)

    SvaraRadera
  2. Jag brukar göra massor, för det är så kula att testa recept och sedan gör jag små brickor och ger bort till nära o kära.

    SvaraRadera

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!