tisdag 30 november 2010

Dags för julgodis

Nu börjar snart tillverkningen av julgodis sätta igång på allvar. Idag fick min store kille börja lite lätt med rischoklad, han har längtat så efter detta. Enkelt godis och mycket barnvänligt att göra! Han fixade det mesta själv!
Det gäller att hålla tungan rätt i mun

Smält 200 g choklad (vi tog marabou mjölkchoklad)
Rör ner ett par dl puffat ris
Platta ut på baklåtspapper och låt stelna i kylen
Bryt i lagom stora bitar

10 kommentarer:

  1. Jamen det är ju supergott med rischoklad och tänk vad enkelt! Vad duktig din son är, hur gammal är han? förstår att han är stolt när han kan göra eget godis :)

    SvaraRadera
  2. Jag vill gärna vara med och göra praliner :) om det blir några iår, vill ju lära mig det :P hehe

    SvaraRadera
  3. Pernilla- Emil fyller 5 i april. Kan avslöja att både han och jag är lika stolta när han fixar i köket, kanske han ärvt några av mammas bakgener!

    Emma- klart vi ska kunna få till det nån dag innan jul! Är du ledig nåt??

    SvaraRadera
  4. Precis sådär ska ett julgodis vara. Enkelt, sött och roligt att göra :D

    SvaraRadera
  5. Jag är ledig från allt jobb i hela december, satsar det sista på pluggandet nu. så jag kan i princip varje dag :) Förutom att jag skall opereras den 7 dec . Kram

    SvaraRadera
  6. Vilken härlig bild! Vad kul att din son ville hjälpa till med julgodiset. Rischoklad är jättegott.

    SvaraRadera
  7. Mysigt med familjebak! Har också börjat med julgodiset :-)

    SvaraRadera
  8. Vilken duktig kille! Går i sin mors fotspår ;)

    SvaraRadera
  9. Vilken härlig hjälpreda!
    Mysigt när man kan göra saker tillsammans med barnen i köket! :)

    SvaraRadera
  10. Ja, han gillar köket, men jag blir klart "brädad" om det kör en traktor utanför huset!

    Men det är alltid mysigt att familjebaka!

    SvaraRadera

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!