lördag 9 oktober 2010

Skånsk äppelkaka

Nu är kanske risk att jag får en drös "skåningar på halsen" men denna äppelkakan har vi alltid serverat som skånsk äppelkaka. (En del hävdar nämligen att det ska vara kavring i äkta skånsk äppelkaka)
Efter Mårten gås är denna ett måste! Men varför servera denna goda äppelkaka bara en gång om året!?!
Svårt att skriva ett recept för jag brukar ta på känn, men detta är ungefärliga mått. 


6 st äpplen
1/2 dl socker (vanligt eller råsocker)
1 msk kanel
1 dl ströbröd
75 g smör


Sätt ugnen på 175 grader
Skala och skiva äpplena
Lägg dem i en ungsfast form
Strö över socker kanel och ströbröd
Hyvla över smöret
Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter (eller tills den fått fin färg och äpplena är mjuka)
Servera med vaniljsås eller vaniljglass

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!