Denna innehåller mandelmassa som gör kakan lite saftigare, perfekt om man vill göra kakan dan innan man ska bjuda på den!
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
100 g mandelmassa
Fyllning
2-3 äpplen
1 msk socker
1 msk kanel
Sätt ugnen på 200 grader
Smörj och bröa en form med löstagabara kanter
Skala, kärna ur och skiva äpplena
Lägg dem i en påse tillsammans med socker och kanel - skaka
Riv mandelmassan grovt (mandelmassa är lättast att riva när den är kylskåpskall)Rör margarin, socker och vaniljsocker
Tillsätt ägg och mjölk
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten
Vänd ner mandelmassanBred ut i formen
Stick ner äpplena i smeten, gärna så det bildar ett snyggt mönster
Grädda i neder delen av ugnen i ca 35 min, känn med en sticka
Låter jättegott. Måste göra något med äpplen snart.
SvaraRadera