torsdag 7 oktober 2010

Saftig äppelkaka

Här kommer en variant av mammas äppelkaka som jag gjort tidigare. 
Denna innehåller mandelmassa som gör kakan lite saftigare, perfekt om man vill göra kakan dan innan man ska bjuda på den!

125 g smör eller margarin
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
100 g mandelmassa 
Fyllning
2-3 äpplen
1 msk socker
1 msk kanel

Sätt ugnen på  200 grader
Smörj och bröa en form med löstagabara kanter
Skala, kärna ur och skiva äpplena
Lägg dem i en påse tillsammans med socker och kanel - skaka

Riv mandelmassan grovt (mandelmassa är lättast att riva när den är kylskåpskall)Rör margarin, socker och vaniljsocker 
Tillsätt ägg och mjölk
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten
Vänd ner mandelmassanBred ut i formen
Stick ner äpplena i smeten, gärna så det bildar ett snyggt mönster
Grädda i neder delen av ugnen i ca 35 min, känn med en sticka

1 kommentar:

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!