onsdag 20 oktober 2010

Pollyfluff

Efter önskemål så kommer här min variant av pollyfluff!

Jag tycker att polly har ganska kraftig smak så jag brukar gör två olika varianter av pollyfluff!
Till tårta använder jag ca 200 g polly och 3 dl grädde
Men till frosting på cupcakes brukar jag ta 100 g choklad (ljus eller mörk vilket du vill) 100 g polly och 3 dl grädde.

Gör såhär:
Smält sakta pollyn och ev. chokladen i grädden på svag värme under omrörning
Det får INTE koka
När godiset löst sig, låt smeten svalna och ställ sedan in den i kylen så den blir riktigt kylskåpskall
Behöver stå minst 5-6 timmar
Vispar du för tidigt så skär den sig
Vispa till ett fluff med elvisp
Spritsa på cupcakes eller använd som fyllning i tårta!

7 kommentarer:

  1. Hej! Oj, det låter supergott. Ska absolut prova det nästa gång jag bakar tårta!
    Kram/Annie :)

    SvaraRadera
  2. Tusen tack för receptet:)
    /Therese

    SvaraRadera
  3. Pollyfluff är en av dom få chokladfluffarna som inte blir för söta tycker jag. Supergott. =)

    SvaraRadera
  4. Pollyfluff låter som någonting alldeles, alldeles underbart...

    SvaraRadera
  5. Ja det verkar som att det är fler än jag som gillar polly. Jag har dessutom insett att det finns en påse med endast mörka polly. Hurra!
    Förut brukade jag köpa den vanliga (blåa) och äta bara de mörka pollyn!

    SvaraRadera
  6. Hej! Har du något tips på vad man ska ha för smak till pollyfluffen? Är sugen på att ha pollyfluff i tårtan jag ska göra till min sons födelsedag, men jag känner mig tveksam till vad som passar till.. Supertack för alla bra recept!

    SvaraRadera
  7. Hej Anna!
    Eftersom pollyfluff är rätt mäktigt så tycker jag bäst om att ha nåt friskt på det andra lagret, som tex rårörda hallon!
    Härligt att du hittade hit, snart ska bloggen få nytt liv igen!

    SvaraRadera

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!