söndag 17 oktober 2010

Mammas skorpor

Ikväll är det min mamma som står för inlägget på bloggen! 
För några veckor sedan skickade hon denna bilden till mig. Hon har också insett hur roligt det är att ta kort på sina fina bakverk. o tänk så fint det kan bli med helt vanliga skorpor om man lägger några blommor bredvid!
Skickar en KRAM till mamma och ett tack för den fina bilden!

Ett enkelt recept på skorpor är att göra en vanlig vetedeg med mycket kardemumma.
Grädda i längder eller bullar!
Längderna skär du i skivor och bullarna delar du på mitten.
Sedan torkar du dem luftigt i ugnen på knappt 100 grader med ugnsluckan lite på glänt!
Tiden varierar beroende på hur tjocka skivor du skär av vetebrödet!
Man får prova sig fram!

3 kommentarer:

  1. Skorpor är så gott. Det är en sån där sak som jag bara kan sitta och äta och äta och äta. Gärna med lite smör på. :-)

    SvaraRadera
  2. Skorpor är fantastiskt gott, ett ordentligt gäng din mamma gjort!

    SvaraRadera
  3. Visst är det gott med skorpor o lite smör på gör ju inte saken sämre.
    Mamma var snäll o delade med sig även av skorporna så det var bra att hon gjorde en rejäl sats!

    SvaraRadera

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!