Idag kom svärföräldrarna med en stor laddning Plommon.
Har inget bra recept på just plommonkaka så det blev till att botanisera i köket och svänga ihop en kaka som jag kunde bjuda på.
Blev faktiskt riktigt lyckad och kommer definitivt att bakas flera gånger.
100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk råsocker
20 st plommon
"fyllning"
1 burk kesella
1/2 dl socker
1 ägg
100 g riven mandelmassa
Sätt ugnen på 175 grader
Smöra och bröa en form med höga kanter
Vispa smör, socker och vaniljsocker pösigt
Tillsätt äggen och vispa
Blanda vetemjöl och bakpulver
Rör ner i smeten
Bred ut smeten i formen
Halvera och kärna ur plommonen
Doppa snittytan i råsocker och lägg tätt på smeten
Grädda i 15 min
Rör undertiden ihop "fyllningen"
(går utmärkt att röra ihop i samma bunke som tidigare utan att diska den först)
Lägg fyllningen på kakan och grädda ytterligare 30-35 min
Servera med vaniljsås eller vaniljglass
Det låter som en riktigt god plommonkaka.
SvaraRaderaTack! Ja, den blev faktiskt lyckad. Blev väldigt gott med syrligheten i Kesellan. Nästa gång funderar jag på att riva i nån bittermandel!
SvaraRaderaJag tänkte också baka någon plommonkaka. Våra träd är fulla med mogna plommon. Din kaka låter god.
SvaraRaderaTack, tack, jag längtar till våra träd börjar ge lite frukt. Vårt plommonträd har planterats i sommar så det tar väl några år!
SvaraRaderaVad gott, min sambo åker till sin pappa för att hämta hem plommon imorgon och plommonkaka och plommonmarmelad står då högst på min baklista
SvaraRadera