För ett tag sedan fick jag en kommentar från en god väns son
-Måste fråga dig om jag kan få receptet på dom där päronkakorna som du brukade göra :) Kommer inte ihåg vad dom kallades, men dom var väldigt gröna, goda och lite rinniga. Minns att dom mådde bäst av att bo i frysen../Axel
En perfekt förklaring på dessa kakorna som jag bara var tvungen att baka igår till min mans STORA glädje.
ca 30 st
500 g mandelmassa
3 dl socker
4 äggvitor
Fyllning:
4 äggulor
1 dl socker
1 dl mjölk
150 g mjukt smör
grön karamellfärg
päronessens (min är köpt på apoteket, men jag vet inte om de säljer det forfarande, annars finns det i butiker som säljer kryddor och baktillbehör)
200 g mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader
Riv mandelmassan grovt
Vispa ihop socker och äggvitor lätt (det ska inte bli någon maräng)
Rör i mandelmassan
Klicka eller spritsa ut 3-4 cm stora "klickar" på plåtar med bakplåtspapper
Grädda i ca 10 min
Låt svalna
Värm äggulor, socker och mjölk på låg temp under omrörning tills det blir en tjock kräm (det får inte koka)
Rör ner smöret, päronessens och karamellfärg
(man får prova sig fram med essensen beroende på vilken sort du får tag på)
Ställ i kylen
Tag en biskvibotten, dela den nästan på mitten så det blir två halvmånar
Lägg en klick päronkräm och tryck ihop "halvmånarna"
Smält chokladen i vattenbad och doppa snittytan
Förvara kokorna i frysen och ta fram precis innan de ska ätas
Ser gott ut!!
SvaraRaderaska hälsa Axel att nu kan han äntligen få äta/baka dessa igen (får bli sfter tentan på torsdag)
kram Susnane
Vad gott det låter. Jag gillar päronsmak.
SvaraRaderaTack så jätttemycket! Dessa skall lagas så fort tillfälle ges :)
SvaraRadera/Axel
Lycka till, men se till att klara tentan först!!
SvaraRadera/Sanne
Hej, visst ska det väl vara FLORsocker i fyllningen? Det står bara socker i receptet, kan tolkas som strösocker :)
SvaraRadera// Susanne
Nix!
SvaraRaderaDet är vanligt socker!
Lycka till
Kram Sanne