måndag 23 augusti 2010

Kolasås

Det finns säker flera som testat detta otroligt enkla recept på kolasås men jag tycker det ändå är värt att nämna för er som inte testat det.
Tag en burk kondenserad mjölk 
(du hittar den vid bakingredienserna)
Tag av pappret som sitter runt burken och lägg den i en gryta med vatten


Låt koka ca två timmar
Fyll på vatten ibland. Den måste vara täckt med vatten hela tiden, annars kan det bli väldigt kladdigt i hela köket om den kokar torrt.


Efter 2 timmar tar du grytan från värmen och låter burken svalna i vattnet.


Öppna burken och i den hittar du en tjock kolakräm


Nu är det bara att välja om man vill ha krämen till fyllning i praliner låter du den vara som den är. 
Till tårtfyllning kan man röra ut den i 1 dl vispad grädde.
Vill du ha kolasås så rör du ut krämen i några matskedar ovispad grädde.

4 kommentarer:

  1. Mums!
    Har aldrig testat, men det måste jag absolut göra.

    SvaraRadera
  2. Det kan jag rekommendera! Känns lite spännande att koka en konservburk men bara man har vatten hela tiden så händer inget. Jag brukar ta en ganska stor gryta så man inte behöver passa det så noga!

    SvaraRadera
  3. Vill även rekommendera den som den är. Den är ganska seg även utan kokning så ska man ha kolasås är det bara att öppna burken. Min svägerska brukar alltid köra denna på frukt till dessert.

    Linda

    SvaraRadera
  4. Japp, har testat det också! Perfekt till en snabb dessert!

    SvaraRadera

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!