lördag 31 juli 2010

Tortano

Här kommer min variant av det fyllda brödet Tortano. Det finns säker tusen olika recept och säker ännu fler fyllningar, men detta är min favorit. Jag brukar servera det tillsammans med lite hemgjord pesto. Supergott att ha som "förätt" till en grillkväll medan man vänta på den perfekta grillglöden!

20 g jäst
4 dl ljummet vatten
2 msk rapsolja ( gärna kallpressad)
1 tsk salt
2 msk honung
3 dl durumvete
4,5 dl vetemjöl special

Fyllning
10 skivor lufttorkad skinka
2 st mozzarella
1 kruka basilika
lite kallpressad rapsolja

Sula jästen och lös den i det ljumma vattnet
Tillsätt resten av ingr. och knåda tills det blir en smidig och elastisk deg
Låt jäsa 1 timme
Tryck ut degen till en rektangel
Fördela fyllningen
Pensla kanterna med lite vatten
Rulla ihop till en rulle och lägg ihop ändarna så att det blir en ring
Låt jäsa ca 45 min
Sätt ugnen på 200 grader
När ugnen är varm sätt in brödet i mitten av ugnen i ca 40 min
Låt svalna innan du skär upp det

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!