onsdag 7 november 2012

Kladdkakans dag

Snart finns det nog dagar för nästan alla kakor!
Ett rätt kul påhitt för då får man ju en anledning att baka!
Egentligen skulle man ju bakat Gustav Adofsbakelser igår det blev inte av så vi uppmärksammar kladdkakan idag istället!
Det finns ju flera hundra, ja kanske tom tusen olika recept på kladdkakor, men här kommer mitt favoritrecept på en väldigt enkel men ack så god kladdkaka!

O ni vet väl det! När kladdkakan är färdig, ställ den svalt och absolut INTE ovanpå spisen för då fortsätter den gräddas och blir inte kladdig inuti!

150 g smör
3 ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk cacao
en nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader
Smörj och bröa en form med löstagbar kant
Smält smöret
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt
Blanda mjöl, cacao och salt
Rör ner detta i äggsmeten tillsammans med smöret
Häll i formen
Grädda mitt i ugnen ca 24 min
Låt svalna lite och ställ sedan i kakan i kylen
Serveras med lättvispad grädde och några goda bär eller konserverade päron
Stort Grattis till dig Kladdkaka, 
vi kommer säkert fira dig många gånger till!

2 kommentarer:

  1. Åh vad glad jag blir över ditt recept. Efter att ha provat MASSA olika kladdkake recept och aldrig fått dem bra och kladdiga så har jag nu hittat det!! Jippi!
    Detta recept kommer användas flitigt!
    / en mörrumstjej

    SvaraRadera
  2. Åh jag tror att jag blir ännu gladare för din kommentar!
    Så himla kul att Du hittade min sida och gillar mitt recept!
    /Sanne

    SvaraRadera

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!