onsdag 4 juli 2012

Jordgubbspaj

För nån vecka sedan ringde min mamma en kväll o frågade om vi var fikasugna!
O vad säger man…. JA SJÄLVKLART!
O inte nog med det, de lastade in fikakorgen o kom hit!
I denna korg fanns det den somrigaste av alla sommarpajer,
nämligen jordgubbspaj!
Därför är det egentligen mamma som gästbloggar ikväll!
Tack för fikat o välkomna åter (både med o utan fika)



Botten:
2 dl vetemjöl
½ dl florsocker
1 äggula
75 g smör

Fyllning:
Ca 20 skivade jordgubbar
150 g riven mandelmassa
½ dl socker
2 ovispade äggvitor
75 g smör
2-3 msk mandelspån
Florsocker att strö på efter gräddning


Arbeta snabbt ihop degen.
Tryck ut den i en pajform ca 25cm diameter.
Nagga botten och förgrädda i 7-8 min på 175 grader
Tag ut och täck med skivade jordgubbar.
Rör ihop fyllningen. Har du använt matberedaren till botten tidigare,
så kan du direkt fortsätta med fyllningen.
Täck bären med smeten och strö på mandelspån.
Grädda i ca 35-40 min på 175 grader
Sikta över lite florsocker.
Serveras avsvalnad med halvtinad glass, grädde eller vaniljsås


3 kommentarer:

  1. Åhh sorry, 175 grader ska det vara! Tack för att du uppmärksammade mig så jag kunde lägga till det!

    SvaraRadera

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!