För nån vecka sedan ringde min mamma en kväll
o frågade om vi var fikasugna!
O vad säger man…. JA SJÄLVKLART!
O inte nog med det, de lastade in fikakorgen
o kom hit!
I denna korg fanns det den somrigaste av alla
sommarpajer,
nämligen jordgubbspaj!
Därför är det egentligen mamma som
gästbloggar ikväll!
Tack för fikat o välkomna åter (både med o utan
fika)

Botten:
2 dl vetemjöl
½ dl florsocker
1 äggula
Fyllning:
Ca 20 skivade jordgubbar
½ dl socker
2 ovispade äggvitor
2-3 msk mandelspån
Florsocker att strö på efter
gräddning
Arbeta snabbt ihop degen.
Tryck ut den i en pajform ca
25cm diameter.
Nagga botten och förgrädda i
7-8 min på 175 grader
Tag ut och täck med skivade
jordgubbar.
Rör ihop fyllningen. Har du
använt matberedaren till botten tidigare,
så kan du direkt fortsätta
med fyllningen.
Täck bären med smeten och
strö på mandelspån.
Grädda i ca 35-40 min på 175 grader
Sikta över lite florsocker.
Serveras avsvalnad med
halvtinad glass, grädde eller vaniljsås
Låter supergott! :)
SvaraRaderaTemperatur?
SvaraRaderaÅhh sorry, 175 grader ska det vara! Tack för att du uppmärksammade mig så jag kunde lägga till det!
SvaraRadera