Idag har vi flaggan i topp för Sverige!
O när vi nu ändå är i firartagen så passar vi på att baka nåt gott!
Jag brukar nästan alltid göra en riktigt klassisk jordgubbstårta till nationaldagen, men nu hittade jag så fina formar för ett litet tag sedan så det fick bli cupcakes istället! "Botten" är vanliga vaniljmuffins som jag gröpte ur lite och fyllde med krossade jordgubbar.
Sedan gjorde jag en vaniljkräm som jag blandade med hårt vispad grädde som spritsades på!

Vaniljmuffins
75 g smör
3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl yoghurt (gärna vanilj)
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret och låt svalna
Vispa ägg, socker och vaniljsocker
Tillsätt smör och yoghurt
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten
Blanda försiktigt ihop (Vispa INTE)
Fyll muffinsformar till 2/3
Grädda mitt i ugnen ca 20 min
Vi genomsökte jordgubbslandet, men de lös min frånvaro så vi dekorerade våra cupcakes med lite svenska flaggor dagen till ära!
En klassisk jordgubbstårta i miniformat helt enkelt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentarer och tankar är alltid välkomna!