fredag 4 november 2011

Morotskaka


För ett litet tag sedan ville min lille kille överraska storebror med hans favoritkaka!
Vispa brukar vara det som är allra roligast så alla kakor och glasyrer blir väldigt välvispade, 
därför blev glasyren lite rinning men den var lika god för det!
En annan höjdpunkt är ju även att slicka skålarna och till min mans stora besvikelse tycker barnen det är lika gott som han så det brukar bli lite konkurrens om slickepottarna här hemma! 

100 g margarin
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
3 dl rivna morötter

Sätt ugnen på 175˚
Smält margarin, låt svalna!
Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna.
Rör ner i äggsmeten tillsammans med margarinet.
Rör sist i de rivna morötterna!
Häll i smord och bröad form, gärna med löstagbara kanter!
Grädda i ca 35 min!

Glasyr:
100 g philadelpiaost
50 g smör (mjukt)
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Rör ihop alla ingredienser till en slät glasyr!
Bred på kakan när den svalnat.
Garnera med rivna morötter och kanel!

1 kommentar:

  1. Har precis avnjutit en bit av denna goda kakan......med ditt recept. Mumsfilibabba!!

    SvaraRadera

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!