måndag 20 december 2010

Bananbollar


Detta är nog en variant av den "trendiga" kakan cake pops, men hos oss har den alltid kallats bananbollar! Vet inte varför jag alltid gjort den till jul, men den hör liksom julgodset till! 
Jag brukar använda banankaka, men det går lika bra med sockerkaka (tom köpt om man inte vill baka). Skulle du någon gång misslyckas med en sockerkaka så går det också bra!

Smula en banankaka eller sockerkaka i en bunke
Häll över bananlikörextrakt som du blandat med lite vatten 
Blanda tills du fått en god "deg" som går att rulla bollar av
Rulla bollar och lägg dem på en bricka, ställ i frysen
Smält choklad i vattenbad eller i micron
Doppa bollarna, lägg dem i en fin form och strö över lite bananströssel
Förvaras i kylen men går även bra att frysa







5 kommentarer:

  1. Åh, vad gott det låter med bananlikörextrakt i. Det måste jag prova vid tillfälle.

    SvaraRadera
  2. Banankaka är så gott, låter ännu mumsigare med bananlikörextrakt i

    SvaraRadera
  3. Oj..låter riktigt gott med banan ;d

    SvaraRadera
  4. Nu vet jag vad jag ska använda min oöppnade bananlikör till!

    SvaraRadera
  5. Låter supergott! Din blogg är verkligen inspirerande!

    SvaraRadera

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!