onsdag 1 september 2010

Mörka chokladformar

Ikväll överraskade jag min man med en god efterrätt eftersom han påstod att han var SÅÅÅ sugen på nåt gott. Som om det skulle vara nåt ovanligt! 
Ovanpå la jag en liten kula  hemgjord vaniljglass som fick smälta ner i chokladen. 
Klart uppskattat!

4-6 st (beroende på storlek på form)
75 g smör
100 g mörk choklad
1 ägg
2 msk muscovadosocker (ljust)
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
lite smör och hackad mandel till formarna


Smörj små porslinsformar eller små kaffekoppar och "bröa" med hackad mandel
Smält smör och choklad
Vispa ägg, muscoavdosocker och vaniljsocker pösigt
Tillsätt mjöl, salt och chokladblandningen och rör till en slät smet
Fördela smeten i formarna
Sätt formarna i kylen
Sätt ugnen på 200 grader
När ugnen är varm, tag ut formarna och grädda nederst i ugnen i ca 5 min
Servera med glass eller grädde

2 kommentarer:

  1. Ser väldigt gott ut. Förstår om din man blev glad. :-)

    SvaraRadera
  2. Han är en glad provsmakare och gillade dem skarpt!

    SvaraRadera

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!