fredag 3 september 2010

Siraps tips

För ett bra tag sedan bytte Dansukker flaskor på sin sirap. 
Jag måste passa på att slå ett slag för dessa flaskor. 
De finns överallt i vårt hem till olika ändamål. 
Här följer några av mina tips! 
Vad gör ni med era tomma flaskor??


 • För att få ut det sista i flaskan, öppna korken och kör hela flaskan i micron några sekunder så rinner den sista sirapen ut lättare. (Funkar även på tex honung och flytande margarin.)
 • Flaskan går utmärkt att diska i maskin men ta bort etiketterna innan.
 • Hemkokt saft. Jag fryser all min saft och då passar dessa flaskor utmärkt, men fyll dem inte ända upp. Saften expanderar i frysen!
 • Går även att frysa färdigblandad saft. tag med den frysta flaskan på utflykten så har du en kylklamp som går att dricka upp när den tinat.
 • Dricksflaska till både dig och barnen. Inga getingar kommer ner i flaskan.
 • Kalla såser och dressingar av olika slag. Allt från pesto till din hemgjorda choklad och hallonsås. Kanske inte alltid så snygg att servera ur, men praktisk att förvara såsen i kylen eller ta med sig på picnicken. 
 • Din egen klämsylt! Fyll flaskan med sylt eller marmelad så får du din egen "sceeze" eller vad det kallas för. Är det stora bitar i sylten kan man mixa den annars kan man få svårt att få ut den. Hemgjord eller köpt bara att fylla på flaskan, blir i alla fall garanterat billigare än de färdiga flaskorna!
 • Ketchup i småflaskor. Tänkte köpa en liten ketchupflaska för att spara plats när vi skulle ut med husvagnen. Liten flaska=24.90 Stor flaska=19.90 av samma sort. Det fick bli en stor flaska som sedan hälldes över i en sirapsflaska!
 • Om du köper olja i lite större förpackning. Dela upp den i några flaskor och ta fram en i taget.
 • Flaskfärger till barnen. Ett litet extra tips om du vill blanda egna färger. Köp en stor hink med vit vattenbaserad färg. (finns billigt på bygghandeln, varuhus eller tex öb) Blanda sedan ut den vita färgen med flaskfärg eller pulverfärg. Perfekt till barnens alster!
 • Fyll flaskorna med vatten och ge till barnen ute på sommaren. De kommer garanterat underfund med vad man ska ha dem till, men akta dig för det finns stor risk att du också blir blöt!
 • Vattna! Jag brukar ha en flaska med lite vatten stående bredvid fröerna på fönsterbrädan. Lätt att "dänka" på lite vatten när de ska vattnas!

10 kommentarer:

 1. Vilka bra tips!
  Att man kunde micra för att få ut det sista visste jag inte, men från och med nu kommer jag att göra så. :-)

  SvaraRadera
 2. Roligt att du hittade nåt nytt tips. Men micra inte för länge då kan flaskan smälta. Jag brukar även göra glaze till kyckling direkt í honungsburken. Lägg i kryddor och lite citron i en nästan tom honungsburk, mikra och pensla på kycklingen.

  SvaraRadera
 3. Det var ju inga dåliga tips, kanonbra ju! :)

  SvaraRadera
 4. Tack, får säga som Byggare Bob Återvinn, Återbruka, Återställ!!

  SvaraRadera
 5. Smarta tips, slänger ju alltid mina flaskor

  SvaraRadera
 6. Då får du börja spara nu. De är som sagt väldigt användbara!

  SvaraRadera
 7. Super bra tips juh! Använder mig inte av sååå mkt sirap, men jag ska komma ihåg detta tills nästa flaska blir tom =)

  SvaraRadera
 8. Äntligen! Får inte upp bob`s marmeladflaskor för att fylla på refill men det behövs ju inte nu för sirapsflaskor har jag TACK!!

  SvaraRadera
 9. Kerstin Palovaara27 september 2012 17:29

  Ett tips till... istället för saftmuggar i baksätet på bilen. Ha färdigblandad saft till var och en med egna flaskor, egen sorts saft och inget spill, drick direkt ur flaskan !
  Fungerar som 60-talets tupperwaremuggar med drickpip!

  SvaraRadera

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!