tisdag 17 augusti 2010

Kesobröd

Här kommer ett recept så ett supergott bröd. 
Brukar servera det till soppa eftersom det är lite matigt och väldigt saftigt (pga. keson).
 Dessutom är kanon att rosta! Vill man kan man fläta två bröd, som jag gjort på bilden eller så gör man två raka limpor. På alla hjärtans dag stansade min son ut hjärtan med pepparkaksform. Det gick också bra så gör den formen på brödet som du är sugen på.

2 st bröd


25 g jäst
3 dl vatten (ljummet)
250 g keso
1 ägg
1 tsk salt
1 msk honung
1 msk olja 
8- 9 dl  vetemjöl special
ägg och sesamfrön till garnering



Smula jästen och rör ut den i vattnet
Tillsätt keso,ägg, salt, honung ,olja och arbeta in vetemjöl tills degen är smidig (dock minst  8 minuter i maskin)
Låt jäsa i 1 timme 
Forma degen till två bröd och lägg dem på plåt med bakplåtspapper
Låt jäsa i 45 min
Pensla med  ägg och strö på sesamfrön 
Grädda i 225 grader i ca 20 min eller tills brödet har en innetemp på 97 grader

1 kommentar:

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!