onsdag 27 mars 2013

Våffeldagen

Våffeldagen, vårfrudagen eller Maria bebådelsedag om man skall ta den riktiga benämningen. Om du provar att säga vårfrudagen flera gånger, vad blir det då?!
Precis så uppkom våffeldagen en liten felsägning helt enkelt.
O det är nog ganska många som äter en våffla eller två dagen till ära och även vi firar denna dagen med våfflor. Sen är ju frågan vilken sort våfflor man ska äta, där är ju smaken som baken, men i vårt hushåll gräddar vi mest äggvåfflor. De blir inte så frasiga utan lite mer matiga, men det är det som går hem bäst här hemma.
ca 22 st våfflor
5 ägg
2 msk socker
71/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 liter mjölk
125 g smält smör
2 nypor salt
Vispa ihop alla ingredienserna till en slät smet.
Blir den inte slät sila den så slipper du mjölklumpar.
Grädda och ät direkt med valfritt tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer och tankar är alltid välkomna!